DUURZAME MODE KEUZES – Tips & Tricks om nú duurzamere fashion keuzes te maken

We kunnen er niet meer onderuit. Kleding is een van de meest vervuilende branches op de wereld. Maar om in je enorm drukke & dure leven duurzame keuzes te maken valt nog niet mee. Hoe dan?! Wij helpen je bij eeden een eindje op weg. Lees verder voor onze tips & tricks om op een leuke manier nú betere keuzes te kunnen maken voor jouw kledingkast. JOIN THE FORCE! 1. Doe mee aan kledingruil Je kent het wel; je hebt items in je kast die er echt nog super goed uit zien en je flink wat gekost hebben. Er is alleen één probleem; je draagt ze nooit. Los van dat je deze keuzes bijna niet op voorhand kunt voorkomen kun je er nu wél iets handigs mee. Er worden veel kledingruil evenementen georganiseerd. Via @kledingruil.op.rij kun je dit soort evenementen door het hele land vinden. Ook wij organiseren 2 keer per jaar een kledingruil. Volg ons en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden. Daarnaast kun je bij eeden het gehele jaar door je kleding ruilen tegen shoptegoed of geld. Lees hier hoe dit werkt. 2. Koop items die tijdloos zijn Trend items zijn leuk, maar het woord zegt het al: een item dat je waarschijnlijk tijdens een trend draagt en daarna niet meer. Je kunt deze natuurlijk kwijt bij een kledingruil of kledingbank maar het is niet echt een duurzame keuze om het moment dat je je keuze maakt. BUT we get it; je wil vaak iets nieuws en shoppen is ook gewoon leuk. Kies daarom op deze momenten voor items die je op veel verschillende manieren kunt dragen en die niet te gevoelig zijn voor trends. The little black dress is hier het beste voorbeeld van. Zo’n jurkje kan altijd. Hier vind je onze stijltips voor the little black dress op 3 manieren. 3. Kies voor kwaliteit Dit is natuurlijk een inkoppertje. Er zijn talloze winkels met klein geprijsde kleding. Te mooi om waar te zijn. En dat is het ook. Los van dat het vaak maar kort meegaat, en dus ecologische voetafdruk groter wordt doordat je vaker kleding moet kopen, support je ook een wereld van lage lonen en kinderarbeid. Een jeans van goede kwaliteit is altijd een betere keuze dan een goedkope jeans die je volgend jaar weer moet vervangen. Simpelweg omdat je dan minder kleding koopt. En dat is een begin! Wil je meer weten over duurzaamheid. Luister dan eens de podcast van @GoedGenaaid.

4. Koop circulaire fashion

Vintage en tweedehands kleding is hier een goed voorbeeld van. Of je veel aanbod van vintage en tweedehands zaken in je buurt hebt hangt een beetje af van waar je woont. In de randsteden is vintage al een grote markt. Onze stad Eindhoven bleef tot op voor kort een beetje achter maar gelukkig komen er steeds meer winkels met vintage in de buurt. Bij ons in Eindhoven is er Second Floor op Hoogstraat, op Strijp S; Vintage Vétements, en binnenkort AllVintage op de keizersgracht.

Zelf zitten we hartje Centrum op de Bergstraat in Eindhoven. Zie hier ook een deel van de vintage collectie online. Via onze instagram delen we dagelijks sets om inspiratie op te doen hoe je je vintage combineert.


Volg ons op instagram en andere social media.

©2018 by eeden THE LABEL